top of page

Samtala, därför att ni älskar varandra

Samtalet, kära läsare. Samtalet. Det som stoppar krig. Det som torkar tårar. Det som bygger hem. Det som läker själsliga sår. Det som bygger broar. Det som löser upp osynliga knutar. Det som skapar rum och möjlighet för en bättre morgondag. Det som bygger grunden i en relation. Det som reder ut missförstånd. Samtalet mellan två människor. Hur vackert kan det inte vara när det får äga rum utifrån en kärlekskälla där dömande hålls utanför, där egot begränsas, där förståelse bejakas, där meningar tolkas utifrån viljan att förstå, där olikheterna ses som tillgångar, där förlåtelse och förståelse står i centrum, där respekt och hänsyn finns i varje mening, i varje andetag, i varje paus, i varje fråga, i varje förklaring.


Det kärleksfulla samtalet är grunden till alla vackra relationer. Det samtalet där man är stark nog att lägga vendettor åt sidan. Där man är stark nog att lägga krav och förväntningar åt sidan. Samtalet där det enda som betyder något är viljan att förstå varandra, viljan att hjälpa varandra hitta orden att uttrycka sina känslor med.


Om du lever i en relation där ni vågar prata, där ni vågar tycka, där ni inte är rädda för att låta hjärtat tala, där ni känner att ni inte kommer att döma varandra utan bara försöka förstå varandra, där ni kan konsten att lyssna på varandra, så grattis. Tro det eller ej, men det är något mycket sällsynt.

Om du inte lever i en sådan relation men önskar en dag kunna göra det så vill jag berätta att det är fullt möjligt. Du kanske svarar mig: ”Aldrig med den jag lever med!” Men jo, precis med den personen. Det är möjligt med alla. Men när jag skriver möjligt menar jag inte att det är lätt. Att det inte kommer att krävas stora ansträngningar, massa tålamod och tid. Å andra sidan vill jag utan minsta tvekan påstå att det är mödan värt.


För i slutändan är valen dessa: Att leva i en relation där man kommunicerar med varandra därför att man älskar varandra, därför att man vill utvecklas tillsammans och bygga ett hem ihop, eller att leva i en relation som har ett bäst-före-datum. Med andra ord, att kasta bort sina år.


---------------------------------------

Ovanstående är ett utdrag ur min nya roman Bland får - en bankmans bekännelser. Utdraget är berättarrösten som finns med i den och även i mina andra romaner. Berättarrösten är min direkta kommunikation med dig som läsare. Det är mitt sätt att öppna upp för reflektion. Ett sätt för mig att ge dig mer än bara en berättelse. Av recensioner och otaliga meddelanden jag fått så vet jag att berättarrösten i mina romaner är mycket uppskattad.


Vill du veta mer om Bland får - en bankmans bekännelser klickar du här.


Tips: Just nu kan du köpa min trilogi Den Enda för endast 300 kr (porto tillkommer dock). Det är halva priset mot vad böckerna kostar exemplevis hos återförsäljarna! Vill du veta mer så klickar du HÄR!Daniel Mendoza
Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page