top of page

Tänk om din tvillingsjäl är en skapelse av din livssituation

”Han måste vara min tvillingsjäl.”


Jag har många coachsamtal som handlar om att någon tror sig ha funnit sin tvillingsjäl. Ett bevis de har är att de har svårt att glömma eller släppa tag om personen. Min samtalspartner kan vara inne i en lång relation med någon annan men ”tvillingsjälen” finns konstant i tankarna och i en slags oövervinnlig längtan. Vilket då stärker tron på att man mött sin tvillingsjäl.


Det kanske är så. Så läs inte detta och tro att jag ifrågasätter. Men läs gärna vidare för ett annat sätt att se på det.


Det kan också vara så här:


Säg att du är en tonårstjej/kille eller kvinna/man som går igenom en mycket svår period. I den svåra sitsen du befinner dig i sträcker en person ut sin hand. Jämför detta med att du håller på att svälta och någon erbjuder dig sin mat, eller att du håller på att drunkna och någon simmar ut till dig. I ditt allra svagaste ögonblick står en främling där och bildligt talat räddar dig.


Era stigar skiljs sedan åt men du kan ändå inte släppa tag om personen. Du söker upp den på sociala medier, följer den i vardagen. Du vill så gärna ha svar så du börjar läsa om tvillingsjälar, om magiska möten och kärlek bortom allt. Och ju mer näring du ger din känsla, desto starkare växer sig tron i dig.


Vågar du ifrågasätta tanken på att det är din tvillingsjäl får du gärna läsa vidare.


För tänk om det aldrig handlade om den du träffade och istället helt och hållet om dig och var du befann dig. Tänk om tonåringen du var törstade ihjäl sig efter någon att prata med och så plötslig stod en person där. Tänk om kvinnan (eller mannen!) du är eller var befann sig i en livskris där hon tvivlade på sin egen existens. Och så stod någon där. D.v.s. det handlade inte om vem, det handlade om hur du mådde då.


Kan du utesluta den möjligheten?


Det är vackert att möta någon som berör en det allra djupaste. Det är vackert att tillåta sig att bli berörd. Men i alla möten är det extremt viktigt att veta var man själv befinner sig i livet. Så man inte gör en prins av en groda. Så man inte gör en själslig livboj till en ankare.


För tänk om.Foto: Shutterstock

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
bottom of page