top of page

För att uppnå sann frihet

Uppdaterat: 11 maj 2023


Vi pratar om frihet, om att kunna leva ett liv i harmoni och stillhet. Men sanningen är den att få uppnår den friheten. Skälet till att det förhåller sig så, enligt mig, har många gånger att göra med något vi har på andra. Vad detta något är får du veta om du läser vidare.

För att uppnå sann frihet behöver var och en av oss radera alla krav och förväntningar vi har på andra. Vi kommer aldrig fullt ut att bli fria i våra sinnen så länge vår lycka, vår hälsa, vår kärlek, vår givmildhet, vår vila, vårt humör och sinnesro, våra drömmar, vår vardag och framtid, styrs av hur andra är och inte är, styrs av hur vi önskar andra vore och inte vore.


Om vi behöver någon annans förståelse, acceptans, trohet, ärlighet, närhet, givmildhet, uppskattning och kärlek, för att må bra, behöver vi frigöra oss från sådana mentala burar.


Om vi inte mår bra därför att en annan vuxen inte är så som vi önskar eller förväntar oss måste vi komma ihåg att vi inte är träd.

För det är så, kära läsare, att om en vacker fågel måste leva och dö i en bur för att vi ska bli lyckliga kommer våra själar aldrig att må bra. Den vackra fågeln kan vara den vi påstår älska mest på denna jord. Men hur mycket älskar vi egentligen någon som måste vara och uppföra sig på ett sätt för att få vår kärlek? Är vår kärlek så pass villkorad att vi enbart kan älska någon om den lever upp till våra förväntningar och krav? Hur länge kommer den att lyckas med det? Hur länge kommer vi att vara nöjda?


Om den vi lever med inte lever upp till våra krav och förväntningar bör vi fråga oss detta: Varför är vi så svaga att vi stannar kvar? För om vi stannar ligger inte felet hos personen, det ligger hos oss. Varför jag skriver det? Därför att ingen annan än vi själva är ansvariga för våra liv. Verkligen ingen annan. Om vi inte mår bra därför att en annan vuxen inte är så som vi önskar eller förväntar oss måste vi komma ihåg att vi inte är träd. Vi kan gå vidare.


Att släppa tag om sina egna förväntningar och krav på andra är så klart bland det svåraste som finns att göra. Å andra sidan är det så i livet, ju större belöningen blir, desto större måste mödan vara.


Daniel Mendoza


Tips: Min trilogi finns att köpa till halva priset. Vill du fördjupa dig i detta jag skriver om frihet vill jag rekommendera den för dig. Du hittar den HÄR!Mallorca 20221212

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page