top of page

Känna och känna till, låt oss lära oss skillnaden

Att känna någon och att känna till någon är skilda saker. Låt inte sociala medier förblinda dig från det ena när du aldrig varit i närheten av det andra. Lär dig skillnaden. Framför allt när du lyssnar på någon som pratar om någon annan, och definitivt när du själv pratar om någon du känner till, men då inte verkligen känner. Att verkligen känna någon och att känna till någon är helt skilda saker. För att lära känna någon räcker det inte med att följa personen på sociala medier. Du måste tillbringa tid med personen. Mycket tid.

Låt oss ta mig som exempel. Om du aldrig bott en dag av ditt liv under samma tak som jag så vet vi redan där att du inte känner mig. Du känner till mig. Och även om du följt mig i tio år på sociala medier så är jag säker på att du inte kan svara rätt på åtminstone tre av följande frågor:


 1. Vilken är min favoriträtt (ej typ av mat, utan maträtt)?

 2. Bortsett från Mallorca, vilken är andra platsen på jorden jag älskar?

 3. Vad var min stora yrkesdröm jag hade som ung?

 4. Vilket är mitt favoritplagg?

 5. Vilken bil drömmer jag om att köra ner till kontinenten i?

 6. Vilken olycka är den svåraste jag råkat ut för?

 7. Hur fick jag det långa ärret in min hand?

 8. Om jag och min hustru skulle skiljas, vad är det jag vill behålla och resten får hon?

 9. Vad heter kvinnan jag levde i fyra år (!) med?

 10. Vad är det som jagar mig om nätterna?

 11. Vad heter mannen som är min närmaste manliga vän?

 12. Vad skulle jag aldrig göra oavsett hur mycket pengar jag fick? (Och som då inte har med min familj att göra)

 13. Vilka kläder skulle jag aldrig bära oavsett vad?

 14. Vilken kvinnlig filmstjärna skulle jag vilja spelade Elma och som jag skulle vilja umgås under minst ett dygn?

 15. Vilket är mitt favoritfotbollslag?

 16. Vilka fyra saker har jag behållit efter min fars självmord?

 17. Vilket av mina syskon spräckte mina läppar med ett knytnävslag?

 18. När senaste pratade jag med min mor?

 19. Efter Covid-infektionen drabbades jag av något som jag ännu besväras av. Vad?

 20. När är jag som lyckligast?

 21. Vad älskar jag att göra när jag är hemma?

Om du kan svara rätt på tre av ovanstående frågor så får du min senaste roman som gåva. Min hustru kan nog svara rätt på alla. Jag tror mina söner kan det också. Varför de kan det? Därför att de känner mig. Du känner till mig. Det är skillnaden. På samma sätt jag känner till dig, men jag känner inte dig. Och det är så det ska vara. Men om du mot förmodan inte förstod skillnaden tidigare, gör du det nu?


Tack för din tid! Daniel Mendoza Ps. Om du vill gissa på svaren så skriv dem som en kommentar här under. Får du rätt så skriver jag det till dig och så får du en bok inom några få dagar. ❤️ Ds
309 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page