top of page

dom, 01 sept

|

Hälsans Hus

Daniel Mendoza - Föräldraskap

En föreläsning för föräldrar, för blivande föräldrar men även för ungdomar. Föreläsningen ska hjälpa dig att förstå dig själv och ditt barn (eller förälder) för kunna kommunicera på ett kärleksfullt och konstruktivt sätt. För att göra saker inte enbart av kärlek, utan med kärlek.

Daniel Mendoza - Föräldraskap
Daniel Mendoza - Föräldraskap

Horario y ubicación

01 sept 2024, 14:00 – 17:00

Hälsans Hus , Fjällgatan 23, 116 28 Stockholm, Sverige

Acerca del evento

”Akta dig!” eller ”Ha roligt!”

”Var försiktig därute!” eller ”Var snäll därute!”

”Du kan skada dig, låt bli!” eller ”Har du koll på riskerna, kör!”

”Säg inte emot mig!” eller ”Jag är glad att du vågar ifrågasätta!”

”Det är för farligt!” eller ”Jag finns här om något skulle hända!”

”Det är omöjligt!” eller ”Vi finner ett sätt!”

”Världen är farlig!” eller ”Finns så mycket godhet i världen!”

”Det kommer att gå åt helvete!” eller ”Allt löser sig!”

”Man kan inte lita på någon!” eller ”Finns så många goda människor!”

”Mörker” eller ”Ljus”

”Överleva” eller ”Leva”

Från barndomen till dess att jag passerade 30-årsstrecket sa jag alltid att jag inte ville ha barn. Jag sa ofta att det vore egoistisk om någon som jag, med min mörka uppväxt, satte barn till världen. Det var då. År 2005 föddes vår första son. Förrförra hösten sa han, då 17 år gammal: ”Pappa, din närvaro de senaste sjutton åren kommer göra att du aldrig är frånvarande i våra liv.”

Den 1 september håller jag min allra första föreläsning som helt och hållet ägnas åt ämnet: Föräldraskap. En föreläsning för föräldrar, för blivande föräldrar men även för ungdomar och barn. De senare för att genom olika exempel jag ger förstå sig själva och sina beteenden, och för att kunna hjälpa sig själva när vuxenvärlden inte alltid har svar eller finns närvarande.

En liten del av föreläsningen kommer att utgöra min egen uppväxt. Men kärnan blir mitt föräldraskap och som verktyg kommer jag att använda min föräldrarbok ”Vara Pappa.” Sagt om den:

”Jag önskar att jag hade läst boken innan jag blev pappa.”

”Den är superbra! Jag arbetar på en förskola och använder den i min pedagogisk.”

”En bok, inte bara för pappor, utan för alla som vill vara sitt bästa. Med det bästa vi har: barnen.”

Några av delarna i föreläsningen blir:

 1. Ge kärlek till den ditt barn älskar - Kärlek du ger till den ditt barn älskar, är kärlek du ger till ditt barn. Vad betyder det för ett barn att vi som föräldrar är kärleksfulla och respektfulla mot varandra och andra? Detta är en av grunderna i mitt föräldraskap. Med några enkla knep kan vi föräldrar i svåra situationer frikoppla från egot och uppträdda som vi innerst inne önskar.
 2. Gör inte dina problem till deras - Smitta inte ditt barn med dina problem, rädslor och tillkortakommanden. I detta avsnitt pratar jag om hur vi gör för att hjälpa våra barn att förstå att våra issues och problem inte är deras att bära, läka och lösa.
 3. Godhet föder godhet - Jag vill med denna punkt väcka en tanke av omtanke i dig som förhoppningsvis leder till att du och ditt barn får hjälp att tro på människan och framtiden. Som ett antivirus som hjälper ditt barn att även i svåra situationer tro på livet och framtiden.
 4. Stämpla inte ditt barn, du kan ha fel - Som vuxna behöver vi lära oss att ge varje barn tid och påminna oss om att vägen kan se olika ut för varje individ. Det barnet som idag avskyr att läsa kan om några år vara vår nästa författare. Så hur hjälper vi oss själva så att vi inte stjälper våra barn? Motivation och stöd kommer att vara två viktiga nycklar i detta avsnitt.
 5. Älskad för den man är - Den allra största gåvan vi kan ge våra barn är att älska dem för vilka de är och inte för vilka vi önskar att de vore. Hur hjälper vi då dem att hitta sina egna identiteter och sina egna vägar samtidigt som vi är deras förebilder och vägvisare? Tips och råd för hur du kan säga vad du tycker och känner men samtidigt inte begränsa ditt barn men även för hur du frikopplar dig från förväntningar och krav som till slut begränsar ditt barn.
 6. Förlåt är mer än ett ord - Vi gör misstag, vi säger saker vi inte menade, vi sårar de vi älskar. Men när det sker, hur gör vi för att det inte blir ett sår som består? Framför allt, hur får vi barnet att ändå känna trygghet och tillit? Denna del handlar om hur vi gör för att misstaget vi begick inte blir ett öppet sår och hur vi också gör för att inte begå samma misstag.
 7. Ett fantastiskt verktyg för att kommunicera - Till och med när du är irriterad och har svårt att kontrollera dina ord och känslor kommer detta mycket enkla verktyg hjälpa dig att vinna tillbaka dig själv och bidra till att kommunikationen med ditt barn blir konstruktivt.
 8. Odla tillit och stärk självkänslan - Det är vår uppgift som vuxna att hjälpa barn känna tillit och ha stark självkänsla. I detta handlar det lika mycket om vad vi gör för barnet som vad vi inte gör mot det. Tips och råd för hur du med rätt enkla knep hjälper ditt barn att känna tillit och ha en stark självkänsla.
 9. Gråt inte över spilld mjölk - Det är lätt att ha en dålig stund och på grund av det smitta alla andra med det. Det vill säga, att vi förstorar upp något som egentligen saknar betydelse. Så hur gör vi för att våra dåliga stunder inte blir våra barns dåliga stunder? Hur gör vi för att s.a.s. inte göra en tupp av en fjäder? Denna del kommer både att hjälpa dig att inte förstora upp saker så att du inte förstör din dag men också hjälpa dig så att du inte för över det till ditt barn eller andra.
 10. Lär dem kärlek - Denna del anser jag vara kärnan i föräldraskapet. Det handlar om att leva som man lär. Om att vara en förebild i både ord och handling. Här kommer jag att berätta om några enkla knep och sätt som inte bara hjälper barnet att må bra och växa till en stark och trygg individ, utan även hjälper oss att läka våra egna sår och må bättre.

Förutom ovanstående kommer det att finnas fler delar som finns med i ”Vara Pappa" och som kommer båda att hjälpa dig i din kommunikation med ditt barn och att förstå det. För dig som är ung kommer föreläsningen att ge dig verktyg för att förstå bättre dig själv och vuxenvärlden. 

Föreläsningen är tre timmar lång och innehåller frågestund samt tid för konstruktiva och kreativa samtal.

Obs endast 30 platser erbjuds! 

VINN Retreat på Mallorca: En av de som köper biljett till denna föreläsning kommer också att få följa med på en av mina retreats på Mallorca antingen i april 2025 eller oktober 2025. Flygbiljetter bekostar man själv, boende, mat och aktiviteter står jag för. Utlottning sker under kvällen. 

Endast förköp gäller! Fika ingår. Insläpp tidigast 30 minuter innan start. 

Platsen blir Hälsans hus på Söder i Stockholm.

Känn dig varmt välkommen! ❤️

Daniel 

Entradas

 • Daniel Mendoza - Föräldrarskap

  La venta finaliza el: 31 ago, 23:50

  Fika ingår.

  600,00 SEK

Total

0,00 SEK

Compartir este evento

bottom of page