top of page

Välj med omsorg vad du matar hjärnan med

Jag har inte tittat på många skräckfilmer hittills i mitt liv. Kanske att det rör sig om färre än fem. I ganska tidiga tonåren – efter att ha tittat på sådan och känt hur den påverkade mig negativt – tog jag beslutet att försöka låta bli att mata hjärnan med sådana. Förmodligen tycket jag att det räckte med all jag ondska jag hade från verkliga livet. Så varför fortsätta göra det värre för mig genom att mata mig med mer?


Så klart minns jag idag inte om det var exakt vad jag då frågade mig. Däremot minns jag att jag reflekterade över hur jag mådde under tiden filmen spelades upp och efteråt. Hur jag till exempel blev än mer rädd för mörkret. Jag minns hur det kändes som att någon gick precis bakom mig när jag gick genom ett mörkt skogsparti. Tvångstankar började poppa upp i mitt huvud om att bara jag vände mig om så skulle någon ond människa eller varelse stå där. Jag behövde mindre rädsla, inte mer.


Att mata oss med sådant som påverkar oss känslomässigt negativt, som gör oss rädda, tror jag inte hjälper oss att visa större omtanke och kärlek eller att må bättre. Än mindre att värdera livet högre. Inte heller att vara mer närvarande i våra egna liv. Jag tror att det många gånger stjälper istället för hjälper. Ta följande som exempel: Youtubeklipp med djur som plågas är informativa och mycket viktiga för ett ställningstagande. Vilket jag tänker att de flesta kan hålla med om. Men att ständigt mata sig med sådana och aldrig med klipp på djur som blir fria, som räddas undan sina antagonister, leder inte till att vi känner större empati och kärlek till djuren. Det leder till större hat mot människan. Och som någon klok person sa: Att hata är som att dricka gift och hoppas på att den man hatar ska dö.


Rädsla är något naturligt i oss. En varningsklocka naturen försett oss med. Den ringer när vi behöver den. Men om vi själva ringer i den dygnet runt, exempelvis genom att varje dag läsa negativa nyheter, om vi ringer den ständigt för andra, slutar klockan att fungera som den är menad att göra. Så gör därmed även vi. Vi slutar att leva fast pulsen fortsätter att slå.


Vad jag vill säga kära medmänniska är följande: Glöm inte vikten av att mata dig själv med godhet. Glöm inte vikten av att mata dina barn, om du har sådana, med samma sak.


(Citatet i bild är inte mina ord men fann dem väldigt passande för inlägget. 🙏)Vill du stödja mig och mitt skrivande är alltid bästa sättet genom att köpa någon av mina böcker! Just nu har jag ett fantastiskt erbjudande där du får två av mina böcker (debutromanen och min själsbiografi) till ca 60 % rabatt!! Klicka HÄR! I andra hand en Swish-insättning till 070-2200945 och i tredje hand att du delar mina inlägg. Tack! 💕24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page