Jag gillar dig. Eller inte.

Det finns människor jag gillar. Och sådana jag inte gillar. Det finns människor du gillar. Och sådana du inte gillar. Det kan förhålla sig så att de jag gillar är sådana du inte gillar. Och de jag inte gillar är sådana du gillar.

Det kanske stör dig att jag gillar sådana du inte gillar. Garanterat är du då en av de jag inte gillar. Men kanske är det också så att jag älskar dig för den du är. Också då för att du inte gillar de jag gillar. Kanske gillar jag inte ens mig själv ... ibland.

Det kanske är så att jag gillar alla människor, men inte deras handlingar. Det kanske är så att jag inte gillar någon, men älskar några få.

Det kanske är så att jag avskyr mänskligheten men älskar individen.

Kanske har min tro på godheten i alla gjort att jag älskar alla. Det innefattar mördare, våldtäktsmän, pedofiler, djurplågare, rasister, lögnare, kvinnomisshandlare... Så förblindad? Nej då.

Men kanske är det också så här: Jag bryr mig inte om att gilla och inte gilla. Kanske att jag gillar lite hos alla, men inte allt hos någon. Inte ens hos mig själv. Kanske är det bara så det är. Och det är för mig ok.

Bottom line... Jag anstränger mig inte för att gilla dig. Jag anstränger mig inte för att du ska gilla mig. Jag anstränger mig för att mina söner ska älska sig själva. I det anstränger jag mig för att jag ska älska mig själv.

I denna värld är det svårt nog. Större ambitioner än så får någon annan ha.

Daniel Mendoza





546 visningar0 kommentarer

För förfrågningar

vänligen använd:

+46 70 220 09 45 | daniel@danielmendoza.se

© 2019 by Daniel Mendoza. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • Linkedin Social Ikon