top of page

Hur hon gör en man lycklig

(Kom ihåg när du läser detta blogginlägg: Jag korrekturläser inte mina blogginlägg. Däremot är alla mina böcker korrekturläsa av ett proffs.)

Jag tvivlade verkligen länge på att Den Enda var skriven av en man. Så förvånad jag blev när jag upptäckte att det var så. Så Herr författare, utifrån att du är en man, hur ska jag göra, och vara (!), för att få en man att bli lycklig?


Jag får många frågor om mina böcker och ämnen i dem. Ovanstående är inte helt ovanlig, om än väldig direkt på sak. Det bästa svaret att ge hade så klart varit: "Det är inte din uppgift att göra någon lycklig.” Jag hade även kunnat svara: ”Var dig själv, så kommer rätt man att bli, och troligtvis förbli, lycklig i ditt sällskap.”


Jag valde dock att svara genom att ge henne sju slumpmässigt valda egenskaper hos en kvinna som jag anser kommer att göra en man lycklig, och som jag tror kommer att ha djupgående inverkan på hans liv.


  1. Hennes skratt

  2. Hennes livslust

  3. Hennes humor

  4. Hennes integritet

  5. Hennes ödmjukhet

  6. Hennes lojalitet

  7. Hennes nyfikenhet


När du läser ovanstående sju punkter så läs inte bara ordet. Därför att i lojalitet finns också respekt och ärlighet. I integritet finns också självrespekt. I humor finns också lätthet. I livslust finns också spontanitet och god hälsa. I nyfikenhet finns också sexlust. I skratt finns också glädje och värme. Plus att skratt förlänger livet, sägs det. Så lägg även till det.

Det vackra med ovanstående punkter är detta: Tidens tand rår inte på dem. Hur tunnhårig en man än blir eller hur mycket brösten än hänger på en kvinna så kan tiden inte rå på någons skratt, livslust, humor, integritet, ödmjukhet, lojalitet och nyfikenhet. Tänk på det.


VARNING: Nedanstående behöver du bara läsa om ovanstående gjort dig irriterad. Inte annars. ❤️

(Om du läst allt och nu sitter irriterad och vill skriva: ”Så är det inte för alla!”, tillåt mig i all ödmjukhet att skriva detta: Kära rara, vad gör du här? Om du saknar förmågan att tänka samtidigt som du läser, vad i helskotta gör du här? Det är underförstått att: 1. Detta är min åsikt. Om jag ville ha din skulle jag följa dig eller fråga dig. 2. Jag skriver ”hos en kvinna” och ”hans liv”. En är singularis. Alltså ental. Jag skulle kunnat ha skrivit: ”1. Sug av honom. 2. Laga honom en god måltid. 3. Håll käften. And that’s it!” Därför att för enstaka män så är det tyvärr så de önskar ha det, det enligt ett klipp jag såg. Eller tyvärr och tyvärr, kanske finns det någon kvinna som tycker det vore fantastiskt. Vad vet jag. Lyckligtvis är vi olika.)

Tack för din tid! 🙏

Daniel Mendoza

Ps. Hösten står utanför och vill in. Tiden för tända ljus, för mys i soffan med en filt om sig är kommen. Så varför inte ta tillfället i akt och köpa min trilogi? Jag garanterar dig att du kommer att vika in hörnen på många sidor därför att du vill återkomma till stycken i dem. Kika på detta om Den Enda. Är det inte magiskt? DsFoto: Shutterstock

470 visningar4 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

4 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Sep 10, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Tack, ett annat ord för integritet = självrespekt ❣️ Att vara sig själv 😍hur ska man annars lära känna varandra

Like
Daniel Mendoza
Daniel Mendoza
Sep 11, 2023
Replying to

"Självrespekt", det ett bra ord att praktisera. Tack till dig! 🙏

Like

Guest
Sep 01, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Underbart att läsa…är 70 år och trots att livet är bra motigt just nu, så stämmer det verkligen och får mig att le🙏

Like
Daniel Mendoza
Daniel Mendoza
Sep 01, 2023
Replying to

Tack! 🙏

Like
bottom of page