top of page

Den är en del av vad de möter världen med


En kram.


Jag vet inte om de kommer tillbaka. Jag tar ingenting för givet. Jag vet inte om vad de kommer att möta utanför. Jag tar ingenting för givet. Så varje gång, nästan utan undantag, ger jag dem en kram (ibland hinner jag ge dem fler) innan de lämnar hemmet. ”Aha! Jag tänkte väl det”, kan ena sonen säga när jag kommer springandes och glider sista metern över golvet för att hinna krama honom.


Det kan för en del tyckas fånigt. Det kan för andras tyckas löjligt. Det kan för vissa tyckas vara betydelselöst. För mig betyder det massor och lite mer. Därför att innan mina söner möter världen utanför har de fått en kärleksfull kram av sin far. Det är den energin jag skickar ut dem med. Den energin kommer att vara en liten del av den energin som de sen möter sina vänner med. Som de möter främlingar med. Som de möter sina lärare med. Som de möter andra varelser med. Som en av dem möter motståndare på fotbollsplanet med. En del av den energin kommer också att finnas där om en olycka uppstår.


Och lika viktigt, sannolikheten ökar för att deras framtida barn en dag får uppleva samma sak: En kram varje dag från någon som älskar dem. En kram som är säger: Du är älskad.


En kärleksfull kram av deras pappa innan de lämnar hemmet. Varje dag, året runt (undantagen är när jag är bortrest. Men dem dagarna är få). Och däremellan alla andra spontana kramar. När vi ska äta frukost. När vi ska äta middag. När vi vaknar. När vi ska gå och lägga oss. Och ibland bara för att det känns rätt i nuet.


En kram när den man älskar ska gå, en kram när den man älskar kommer hem. Varje dag, året runt.


För mig innebär det också detta: På en vecka ger jag och får mer kramar än vad jag kan minnas att exempelvis jag och min far kramades under de första sjutton åren av mitt liv han levde. På en vecka.


För det är så här: När du får det lilla, det enkla och det som verkar obetydligt att bli det stora, det viktiga och betydelsefulla, det är då du gör upp med ditt mörka arv. Det är då du läker.


Så fråga dig: Av alla människor du varje dag möter, hur många önskar du fick känna och uppleva kärlek innan de lämnade hemmet? Av alla människor de du älskar och värnar om möter, hur många av dem önskar du fick känna och uppleva kärlek innan de lämnade hemmet och mötte de du älskar? Och av alla du älskat som inte finns kvar i livet, hur mycket skulle du ge för att få möjligheten att återigen få vara i varandras armar om så för några sekunder?


en kram

bara en

men just den

var från dig


Daniel Mendoza


Ps. Delar av min historia och hur jag tänker kring relationer och t.ex. barnuppfostran hittar du i denna bok ! Ds
Senaste inlägg

Visa alla

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page