Inspiration till medmänsklighet

Alla Daniels föreläsningar grundar sig i hans egen historia och i hans engagemang med att sprida medveten optimism och framtidstro och att få oss att fokusera mer på godheten vi alla bär. Föreläsningar som syns nedan är endast de Daniel håller i egen regi.

Kommande föreläsningar i egen regi

Daniel Mendoza är en föreläsare med fötterna på jorden och visionerna grundade i hjärtat. Jag anlitade Daniel för att jag ville att våra studerande skulle få höra att livet absolut KAN vara tufft, att man SKA tro på sig själv och att det mesta går att skapa och genomföra om man VILL och är beredd att lägga ner sin SJÄL i det. Daniel ger både hopp och glädje.

Sanna Palomaa, tf rektor, Skeppsholmens Folkhögskola

Mannen som talar från Hjärtat med en stark närvaro och med ett tydligt men samtidigt ödmjukt samhällsförändrande budskap gjorde ett bestående avtryck i Umeå dels på frukostträffen GodMorgon-socialt företagande dels under seminariet Potentialen i socialt företagande. Daniel Mendoza har trots eller tack vare sin historia utvecklats till att bli en ytterst trovärdig talesperson för ett mänskligare samhälle för både människor och djur bland annat genom Good News Magazine men också som en lysande föreläsare med sitt kärleksfulla och nakna budskap som manar till uppvaknande och förändring hos oss alla.

Caroline Nyström, Stödstruktur socialt företagande i Umeå

Tack Daniel för ditt starka framträdande på Näringslivsdagen i Upplands Väsby. Du berörde oss alla och det var många av de 170 deltagarna som efteråt ville framföra ett särskilt tack till dig. Sällan har jag träffat en så varm och omtänksam människa med ett sådant engagemang och genuint intresse för människor som du har! Alla är vi i behov av optimism, värme och positiva budskap så jag rekommenderar varmt de som ännu inte har hört dig föreläsa att ta chansen och göra det.

Katarina Barter, verksamhetschef Väsby Promotion

Du är inte en beställning, Daniel. Det är ingen idé att du ens låtsas, för jag har sett dig "läsa in dig" på ett material som en beställare stuckit i handen på dig i akt och mening att du skall vara bekräftande. Men det jag i själva verket får, är det som aldrig någonsin kan beställas. Du läser mig, du läser dem jag bjudit in till din föreläsning, du förstår komplexa sammanhang på en nanosekund och – framför allt – du hittar direkt fram till kärnan: passionen vi alla har inom oss, för att få göra bra och gott. Och så precist, och just det enda som egentligen är viktigt – det bekräftar du. The rest is mere details...

Cathrine Palmcrantz, verksamhetsutvecklare, Vaggeryds kommun

Vi har haft lyckan och förmånen att få ha Daniel här hos oss i Tofvehult. Det är så härligt att möta en person som är så äkta och genuin, närvarande och inspirerande, som berör och som samtidigt är så ödmjuk och sann - en mänsklig förebild! Vår dörr står alltid öppen för dig, du vann våra hjärtan ...

Lena Marie Lindberg Göransson, Tofvehult april 2017

Nya framgångsrika företag är sprungna ur dedikerade entreprenörer som brinner för en idé och för att bygga något. Daniel Mendoza är en sådan entreprenör som också har en speciell historia att berätta, en berättelse som jag rekommenderar alla att lyssna på.

Caroline Drabe, VD Västerås Science Park

Förmågan att betrakta världen mångfacetterat är en gåva, i synnerhet när världen under lång tid förefallit som extremt grym och otrygg. Att med de erfarenheterna börja samla på positiva intryck en-efter-en och successivt börja kunna se en värld som består av både bra och dåligt är fantastiskt att få ta del av. Svensk sjukvård är framstående i ett internationellt perspektiv, men trots det är det stora problem och många väljer att ge upp och söka sig bort från vårdens yrken. Känslan av hopplöshet ökar och med det minskar känslan av att kunna påverka och bidra till förbättringar. Vi ville ge våra medlemmar en kväll där vi alla fick tanka hopp och styrka och bokade därför Daniel Mendoza som föreläsare. Kvällen blev precis så fin och bra som vi önskat, inte minst därför att vi tillsammans med Marielle Mendoza kunde forma en närapå skräddarsydd lösning för oss i Vårdförbundets lokalavdelning i...

Barbro Englesson, Fd ordförande

Daniel har en mycket intressant historia att berätta och får oss alla att inse vikten av att lyfta blicken och öppna våra sinnen. Hans personliga äkthet i kombination med ett spännande entreprenörskap och ett fantastiskt budskap gjorde stort avtryck på oss. Vi ser fram emot kommande projekt från Daniel och Good News Magazine.

Håkan Wigholm, Affärschef NCC

Daniel förnekar inte mörkret MEN han visar att det är möjligt att välja en annan väg, en väg av godhet, positivism och kärlek. Hans starka och berörande föreläsning ger oss hopp om framtiden, och att det är var och en av oss som kan välja att vara med i den förändring som behövs. TACK!

Marianne Lindgren

Han är betraktande, modig, öppen och tar varje möte på allvar. Ett föredrag med Daniel Mendoza lämnar ingen oberörd. Hans budskap manar till förvandling och får lyssnaren att vilja bidra till en bättre värld.

Susanne Bodin Nordin, diakon i Sandvikens pastorat

Jag föll för Daniels generositet att göra föreläsningar i liten skala där jag själv kunde bestämma var föreläsningen skulle hållas; i mitt hem, ute i naturen, i en föreläsningssal etc. Jag tycker om möten mellan människor och att göra oväntade saker. Så därför bestämde jag mig för att mitt möte skulle vara i mitt egna hem med några få vänner. Att få möta Daniel på detta sätt, under dessa förutsättningar var fantastiskt. Det var både bus och allvar i samma stund och mötet blev just så som jag hoppats. En stund där alla känslor rymdes och där tydligheten, hoppet och glädjen gick stod som segrare när kvällen var slut.

Angelica Gustavsson (privatföreläsning maj 2017)

En föreläsning med Daniel. För mig. Är som att ge en spabehandling till själen. En massage som gör lite ont, för att massören vet vilka punkter som ska tryckas på men som samtidigt är fylld med så oändligt mycket kärlek och klokskap. Att få höra en annan människa sätta ord på känslan jag bär omkring på. Känslan att varje person bär ett ljus av godhet och kärlek inom sig. Att när vi vågar visa och vara det ljuset och brinna starkt så hjälper vi varandra att lysa. Att det bara är vi, du och jag, som kan välja hur vi vill ha vår värld. Vad vi vill fokusera på och förstärka. Vad vi vill mata oss med. Och vad vi vill ge våra barn. Att vi faktiskt kan välja. Att alla kan välja, oavsett bakgrund och historia. Hela tiden. Det är frihet. Vi behöver bara påminna varandra om det. Om...

Hillevi Stråge (Privatföreläsning maj 2017)

Jag har både själv bokat och vid ett flertal tillfällen i andra sammanhang fått lyssna till Daniel berätta om sin historia, om Good News Magazine, om varför vi måste se det lilla, njuta av naturen och värna om vår framtid - våra barn, Med värme, omtanke, rakhet och en otrolig talarförmåga levererar Daniel sitt budskap med full kraft. Ingen går ifrån ett möte med Daniel oberörd! Jag gör det alltid med en ljuv eftersmak!

Erik Hennerdahl, VD Create

En solig fredag på en av våra brandstationer träffades alla chefer och ledare inom Brandkåren Attunda inom ramen för chef- och ledarprogrammet. Brandkåren Attunda har under två år arbetat med värdegrund, förändring och personligt ledarskap. Vad gör dig till en god ledare? Hur ser du på livet? Vad är godhet? Inom ramen för vår förändringsresa bjöd vi in Daniel Mendoza. Daniels förmåga att se varenda en av oss i rummet, fånga oss i utifrån våra förutsättningar och dela känslor och berättelser berörde på oss på djupet. Vi förväntade oss goda tips, idéer på vägen att förändra utifrån våra förutsättningar och våra förmågor, vilket vi fick, men vi fick även en omvälvande insikt på djupet att vi som människor i ett sammanhang kan välja vår väg. Välja att göra gott och skapa godhet. Vi fick med oss känslan och upplevelsen om att vi/jag betyder något. Det jag gör och väljer betyder...

Ida Texell, Brandkårschef Brandkåren Attunda, 150925

När Daniel Mendoza föreläste för TCO Örebros medlemmar måndagen den 2 oktober gjorde han det med sådan inlevelse och känsla att det slog mitt i bröstet. Daniels förmåga att trollbinda utan förskrivet manus gav insikter och hans sanningar blev mina sanningar. Med sin ödmjuka rättframhet skapade han en kväll som jag bär med mig för lång tid framöver.    

Marcus Folkö Müntzing, ordförande TCO Örebro

Vi fick upp ögonen för Good News Magazine och Daniel för flera år sedan och började med att ge tidningen i julklapp till våra kunder. Det kändes viktigt att dela Daniels budskap om vad goda handlingar kan göra med oss människor och vi tyckte det var särskilt viktigt att ta ställning kring det budskapet som en aktör inom fastighetsbranschen som ofta framstår som ytlig. För att spinna vidare på detta bjöd vi senare in Daniel som talare vid två mycket uppskattade kundevents. Hans engagemang, livsinsikt och fascinerande historia gav oss massor med inspiration och vi tog med oss att vi själva måste ta ställning och påverka vår egen inställning och vårt engagemang oavsett vad man har i bagaget.  

Catharina Gorthon, marknadsansvarig Colliers International Sverige

Daniel har en fantastisk förmåga att berätta och beröra. Han är enastående på att fånga sin publik och är varm, kunnig, intellektuell och har ett stort hjärta.

Stina Adolfson Kiviaho, vVD Munktell Science Park

Det som gjorde morgonen så fantastisk var din medverkan Daniel, all klokskap som du bjöd på, livsinsikter, ordval och dess betydelse och allt utmynnar i RESPEKT FÖR LIVET, tack för att du kom!!!

Frukosten Simrishamn

Om Daniels föreläsningar

Brandkår, skolor, kommuner, näringslivsträffar, fastighetsbolag, sjukhusavdelningar, länsstyrelser, hotellkedjor, kvinnohus, privatpersoner och otaliga andra har genom åren bokat en inspirerande föreläsning med Daniel. Hans strävan med föreläsningarna är att bidra till samhällen där vi är snälla och kärleksfulla mot oss själva och varandra. Där vi också som individer förstår att vi alla har ett val för hur vi vill vara som kollegor, föräldrar, vänner och så vidare. Våra val grundar sig mycket i vad vi om dagarna matar våra hjärnor med. Ger vi näring till godheten inom oss eller till rädsla? Väljer vi att se lösningar eller enbart problem? Bidrar vi med optimism eller pessimism? Lönar det sig att följa sitt hjärta? Är världen på rätt väg eller blir den mörkare? Det är några av frågorna Daniel svarar på under sina föreläsningar.

Under alla sina föreläsningar fokuserar Daniel på vikten av tillit, godhet och att vara snäll. Han gör det genom att berätta anekdoter från sitt liv, från sin mycket mörka barndom och de val han gjorde för att bli fri från sitt arv och för att inte fastna i det negativa bruset och inte heller leva i hat och vrede.

Vill Du beröras, inspireras och få hopp och framtidstro … boka Daniel!

Boka Daniel som föreläsare

Spam-koll - mata in följande tecken i fältet:

captcha

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

Cookie-inställningar

Här kan du välja vilka cookies som ska tillåtas på den här hemsidan.

Dessa cookies är obligatoriska för hemsidans funktion och kan inte avaktiveras.

  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Decline all Services
Accept all Services