Om respekt

I detta avsnitt pratar jag om respekt. Att själv visa respekt och om att lära barn att respektera. I vår familj har vi en (ok, vi har många!) regel där man inte får viska framför andra utan att fråga personen/-nerna om lov. Kan tyckas banalt att ha sådan regel. Men föreställ dig att du sitter vid ett middagsbord och exempelvis två barn mitt emot dig börjar viska till varandra och sedan skratta högt. Visst är det lätt att ta åt sig? Visst är det lätt att känna att viskningarna handlar om en själv? Än lättare är det om det är vuxna som gör det. Föreställ dig samma scenario men där personen som ska viska frågar dig och alla andra kring bordet om den får viska en sak till någon annan. Alla får möjlighet att tycka till. Den lilla gesten, som kanske uppfattas som obetydlig för många, kan vara vad som gör att du eller någon annan inte känner sig träffad/förolämpad. Den lilla enkla gesten kan vara vad som alltid hjälper ett barn att förstå att ens beteende kan påverka andra negativt. Men också att visa andra respekt och på så sätt själv göra sig förtjänt av att få det. Går det att förstå? Hur som, avsnittet… respekt. Häng på nu!

Och glöm inte att läsa det sista som står under informationen om dem i följande länk. Kanske något för dig:

http://www.danielmendoza.se/smycken/