Det negativa bruset och medveten optimism

”Du är naiv, du vet inte hur världen fungerar!” sa mannen till mig strax innan jag skulle hålla en föreläsning för ett hundratals människor däribland honom. Naiv därför att jag hade skapat ett magasin, Good News Magazine, vars syfte var att sprida positiva nyheter från världens alla hörn. Naiv därför att jag, det var hans tolkning, blundade för problemen. Han menade att jag ljög om världens egentliga tillstånd. Och direkt och indirekt att jag fick människor att blunda och tro att allt var bra och att vi inte behövde engagera oss. Hade han rätt i sin åsikt? I detta avsnitt av Kärlekens Omtanke, där jag delvis upprepar vad jag sagt tidigare, vill jag ge dig min åsikt. Kanske att du med hjälp av det kan få bra argument för när människor säger att optimism är fel. När de säger att det är naivt att försöka se positiva saker som händer i världen.

Om det jag pratar om i slutet hittar du information om här: http://www.danielmendoza.se/resor/

För dig som vill köpa min bok, mitt erbjudande om att du får tillbaks dina pengar av mig om du tycker att den är bland det sämsta du läst, kvarstår. Om Den Enda hittar du här: https://www.bokus.com/bok/9789163787188/den-enda/

Tack för din tid!

Med omtanke,

Daniel