0L5A8852
(Foto: Pernilla Danielsson)

Tänker ibland på hur rik den måste vara, den som kan hålla ett frö i sin hand och i det se ett stort träd, se ett nykär par krama om det, se barn klättra i det, förnimma sig smaken av dess frukt och doften av dess blommor.
 
Så rik den måste vara, den som kan hålla ett frö i sin hand och i det se ett stort träd och en äldre människa som svalkar sig i dess skugga, en annan som under dess krona söker skydd från sommarregnet och en tredje som leker kurragömma med trädet som skydd.
 
Så rik den måste vara, den som kan hålla i ett frö i sin hand och i det se ett stort träd. Som kan le inombords över att fåglar, insekter och fjärilar en dag kommer att ha ett hem i det. 
 
Så rik den måste vara, den som kan hålla ett frö i sin hand och i det se tid, liv och kärlek. Så rik den måste vara, den vars hjärta är så öppet, vars kärlek är så stor, att den ser så mycket mer än bara ett frö. Som ser att den själv kan vara den som får fröet att växa och blomma. Att kärleken den ger är vad som kommer få fröet att gro, att växa och förhoppningsvis en vacker dag att blomma ut.
 
Tänker ibland på hur rika vi alla skulle vara om vi förstod värdet av att lyfta fram sådana människor. De som ser mer. Om vi förstod värdet av dem. Om vi förstod att rikedom inte är siffror. Att rikedom inte är saker. Att rikedom inte är kändisskap och/eller status.

Rikedom är vackra känslor. Rikedom är en insikt om vad livet är och handlar om. Hur allt hänger ihop och att utan symbios överlever ingenting. Rikedom är att se mer än ett frö. Det är att se allt vad det kan bli och inom sig förstå att fröet behöver oss lika mycket som vi behöver det.

Därför att just allting … hänger ihop.

/Daniel Mendoza

Ps. Tilltalar ovan text dig? Känner du att orden kunde vara dina egna? Om ja, eller om du vill ha mer, så handlar min debutrom, Den Enda, i mångt och om mycket om kärleken till livet, till naturen och hur allt hänger ihop. Det är en kärleksroman som handlar om Elma och Nathaniel, men den är också så mycket mer. Klicka på nedanstående så kan du läsa mer! Ds

den-enda

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

Cookie-inställningar

Här kan du välja vilka cookies som ska tillåtas på den här hemsidan.

Dessa cookies är obligatoriska för hemsidans funktion och kan inte avaktiveras.

  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Decline all Services
Accept all Services