Det här är min sanning

I över sex år har jag delat med mig av positiva nyheter från världens alla hörn. Syftet har varit att balansera det negativa massmediala bruset. Ett jag anser att vi varje dag bombarderas med, och som direkt och indirekt skadar samhället. I det lilla, på individnivå, och i det stora. Med magasinet, med vår Facebooksida, men min egen hemsida och genom mina föreläsningar har jag strävat efter att visa på en del av den godhet, kärlek och det engagemang som också finns i vår värld. Och med mina föreläsningar försökt med att få människor att kritiskt granska vad massmedia matar oss med.

Det var under min första termin på Handelshögskolan, hösten 1999, som jag på allvar började att oroa mig för hur tilliten i samhället urholkades. Min övertygelse då, som har stärkts genom åren, är att det negativa massmediala bruset skadar oss. Det får oss människor att tappa tron på oss själva, på varandra och på framtiden. Nu kanske mer än någonsin tidigare behöver vi känna tillit. För problemen vi har och står inför omfattar oss alla. Och enbart tillsammans kan vi lösa dem. Utan tillit till varandra, utan tro på framtiden, stänger vi in oss. Delvis ser vi det redan i vår omvärld. Vi bygger mentala murar mot andra, och i en del fall vill man bygga riktiga murar. Detta i en tid vi borde göra helt tvärtom.

Min strävan har varit att visa på att det överallt i världen finns konstruktivt engagemang och medveten optimism. Att det överallt i världen varje dag begås kärleksfulla handlingar. Jag har aldrig velat måla världen som ljus, däremot velat visa på att det inte finns enbart mörker.

Min strävan har varit att visa på att det överallt i världen finns konstruktivt engagemang och medveten optimism. Att det överallt i världen varje dag begås kärleksfulla handlingar. Jag har aldrig velat måla världen som ljus, däremot velat visa på att det inte finns enbart mörker. Idag, om jag ser enbart till det massmedia bruset, blundar vi för godheten. Det ständiga fokus är det negativa. Vid detta laget borde jag inte upprepa det, men jag tänker ändå göra det: Journalistiken behövs. Framför allt den kritisk granskande. Men en balans är viktig. För vad spelar det för roll att upplysa om problemen när man inte ens tar sig tid att visa på lösningar och engagemang? Vad är det för typ av journalistik? Vad är det för ansvar? För varje problem som finns i världen finns det också lösningar. Och där man inte finner lösningar finner man engagemang som en dag kommer leda till en lösning. Journalistiken behöver förändras.

Att blunda för godhet är för mig lika allvarligt som att blunda för problem. En balans är därför viktig. För att bevara tilliten. För att få barn och ungdomar att tro på framtiden. En balans.

För egen del har jag tyvärr i helgen tagit beslutet, känns som jag kämpat en evighet med att ta det, att tills vidare lägga ned Good News Magazine. Det finns flera skäl till det och jag kommer återkomma med mer information inom kort. Möjligheten att beställa prenumerationer stängde jag för någon månad sedan. Kvar har jag/vi att producera några nummer till våra prenumeranter. Hur det exakt kommer att ske och när vet jag i skrivande stund inte. Förra veckan skickade vi ut en stor sändning till ett hundratals av våra prenumeranter. De magasinen borde landa i lådorna närmaste två dagarna.

Är du prenumerant kommer du inom kort få en epost från mig. En del, som läst inlägget på vår hemsida, har önskat att få gamla utgåvor som ersättning. Vilket är fullt möjligt. Andra kan tänka sig få återstående utgåvor av magasinet digitalt, vilket ekonomiskt underlättar mycket. Men en lösning ska jag/vi finna så att alla får de utgåvor de ska ha. Ber dig därför om mer tålamod. Har du frågor/synpunkter/tankar/idéer så hör gärna av dig till mig på följande epost: daniel@danielmendoza.se

Avslutningsvis vill jag tacka dig som genom åren följt Good News Magazine. Tack för tiden, uppskattningen och engagemanget. Tack för all vänlighet och kärlek du visat mig och andra på vår Facebooksida. Tack för att du valt att se alla tusentals artiklar jag delat där, för det har enbart varit jag, som ett litet steg i rätt riktning.

Vi har ännu inte slängt in handduken men behöver en tid att fundera på vilket nästa steg blir för magasinet. Förhoppningvis hittar vi en bra lösning så att magasinet kan överleva och expandera. Intressenter som vill ta över magasinet och driva det vidare finns. Vi har fått bud men vet att det kommer att ta tid innan allt blir klar.

Tills vidare tar vi en paus i produktionen.

Tack! <3

Med omtanke,

Daniel Mendoza
Grundare, ansvarig och chefredaktör för Good News Magazine

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

Cookie-inställningar

Här kan du välja vilka cookies som ska tillåtas på den här hemsidan.

Dessa cookies är obligatoriska för hemsidans funktion och kan inte avaktiveras.

  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Decline all Services
Accept all Services