IMG_7227

Ett vackert hem

Om läsande och matande av information ledde till att man utvecklades som människa, skulle det inte finnas så många lärda utan ryggrad och värderingar. Om tro på en gud gav en kärlek, godhet och hopp, skulle inte så många troende ha så tomma blickar. Om vetenskapsmän kände till alla sanningar skulle det inte finnas så många teorier och gårdagens vetenskapliga sanningar skulle inte vara dagens lögner. Om muskler och vapen gjorde män trygga skulle inte så många muskulösa och beväpnade män vara så rädda. Om pengar gjorde människor lyckliga skulle det inte finnas ensamma, misstänksamma, oroade och stressade rika människor. Om blod vore tjockare än vatten skulle inte så många vuxna och barn vara så trasiga. Om alla som pratar om att leva i kärlek verkligen gjorde det, skulle de själva aldrig behöva upprepa sig.

Vill vi att någon gör mer än pekar väg att gå begär vi för mycket av den, och kräver alldeles för lite av oss själva.

Att teorier, alla formler, alla böcker, alla främlingar som ber oss vara på ett sätt, alla tyckare, alla kurser, allt brus… fragment av allt det kan hjälpa oss på vägen, men det kan också få oss att gå fel väg. Helt fel väg. Om vi inte börjar med att lyssna på oss själva, om vi inte börjar med att följa oss själva, om vi inte börjar med att kritiskt granska allt världen försöker mata oss med, kommer vi om och om och om och om … behöva börja om. Varför? Därför att vi börjar i fel ända. Vi anpassar vårt sätt efter andra. Vi bygger drömmar som vi tror kommer göra oss lyckliga om och när vi uppnår dem. Drömmar utifrån hur vi tror att någon annan har det och lever. Drömmar utifrån hur vi tror att det kommer att vara om vi uppnår allt. Men allt vi ser, vad vi bygger drömmar kring, är bara ett skal. Vi bedrar oss själva och därför kommer vi att misslyckas med vårt eget liv. Med att förverkliga oss själva.

Vi kan enbart ändra på oss själva utifrån våra förutsättningar och möjligheter, utifrån vad vi vill uppnå och hur vi vill vara. Ja, tips på vägen kan vara bra, men det är tips. En skylt kan berätta om hur långt vi ska köra, men aldrig om hur vägen kommer att vara och hur långt tid det kommer att ta för just oss att nå fram. Vill vi att någon gör mer än pekar väg att gå begär vi för mycket av den, och kräver alldeles för lite av oss själva.

Men i slutändan, resultat kan vi bara uppnå genom handling.

Om vi känner att vi står stilla i livet, att vi inte utvecklas, om vi önskar att vi vore si eller så, att vi hade det si eller så, och ännu inte lyckats nå allt det våra egon skriker efter, kan det troligtvis beror på att vi inte rör på oss eller att vi har för bråttom och tror att vi ska bli en ny människa bara för att vi ger oss ett nyårslöfte, klipper håret, går en utbildning, byter boende, flyttar till ett annat land, skiljer oss, byter jobb, tatuerar oss, byter umgängeskrets och så vidare. Vi matar och matar hjärnan med citat, med information, med hur andra gjorde, med tips och råd … men vi agerar inte. Universum förverkligar inte en människas drömmar. Det kan enbart hon göra själv.

Vill vi exempelvis få bättre hälsa, bli starkare, smidigare och mer uthålliga, är enda sättet att bli allt det på att börja röra på oss och göra något åt vår kost. Vi kan läsa en miljon böcker om träning, kost och övningar, vi kan bli proffs på vad andra tycker, vi kan följa människor som inspirerar oss dygnet runt och klicka gilla på när de står på huvudet, balanserar på en pinne, spänner musklerna framför en spegel, visar magrutorna och så vidare. Men i slutändan, resultat kan vi bara uppnå genom handling.

Så vad vill jag då säga med första stycket och allt detta? Jo, att vad som är äkta kan vi enbart finna i oss själva. Om vi börjar där, bland annat genom att acceptera att vi inte kan påverka gårdagen men se till att morgondagen ser annorlunda ut, genom våra val, behöver vi inte köpa andras lögner och sanningar. Om vi börjar där skulle vi till den vi möter visa, genom våra handlingar och med våra ögon, vår tro, vår styrka, vår rikedom och mer än allt … vår kärlek. I allt det skulle vi då vara ett vackert hem.

Förstår du?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

Cookie-inställningar

Här kan du välja vilka cookies som ska tillåtas på den här hemsidan.

Dessa cookies är obligatoriska för hemsidans funktion och kan inte avaktiveras.

  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Decline all Services
Accept all Services