DM-Para-Start

 

“Att komma hem”

Någon att älska, eller bli älskad av? Kärlek är en sak, men alltför ofta i samma andemening pratar vi egentligen om någon att vara med. Om ett förhållande.

Kärlek, om något, har inget med egoism att göra. Tvärtom. Den har egentligen inte heller särskilt mycket med att leva med någon. Exempelvis så skulle jag kunna känna djupt kärlek till en kvinna som jag inte levde med. Som jag kanske aldrig skulle leva med. En kvinna som kanske inte ens visste om att jag kände starka känslor för henne. Men det betyder inte att jag skulle känna mindre kärlek till henne enbart därför att hon inte fanns nära mig, därför att jag inte fick ge uttryck för mina känslor.

Kärlek är aldrig villkorad av vad vi kan få ut av ett förhållande. Kärlek är något vi inte kan stoppa, kontrollera och många gånger knappast hantera. Det är ett flöde av positiv energi vi människor ännu inte helt och hållet greppar. Ett flöde som vill ut, det vill aldrig vara inlåst. Att begränsa den, är att förneka den. Att förneka den, är en egoistisk handling.

Kärlek och att leva med den rätta har allt med varandra att göra. Kärlek och att finna, att leta efter, den rätta, har inte det. Därför att den rätta kan man inte leta efter. Därför att när du letar lever du i framtiden. Du lever utifrån förhoppningar, du lever utifrån ramar du själv bygger och föreställningar om hur det skulle kunna bli när du, om du så lyckas, möter den rätta. Med andra ord, du gör dig själv blind. Egot gör dig blind. Dina önskemål gör dig blind. För att möta den rätta behöver man vara ”naken”, är min övertygelse. Bara se sig själv för den man är. Vara i nuet. Supersvårt att vara det! Ännu svårare att inte ha förväntningar och förhoppningar! Men lyckas man så dyker den rätta förr eller senare upp, är min övertygelse. Därför att genom att leva så, är gör du dig till den rätta.

Det flesta människor tycker inte särskilt mycket om att vara ensamma. Vi längtar efter någon att umgås med lite närmare än vad vi gör med våra vänner. Någon att känna attraktion till. Någon att öppna oss för. Vi längtar efter den lilla känslan i magen när vi är nära den personen. Vi vill sitta framför den i timmar och bara vara. Göra saker tillsammans. Drömma om framtiden. Vi vill bli sedda och känna oss behövda. Vilket är helt ok. Vilket är vackert, och om du hamnar där, NJUT! Gör det även om det varar i en sekund. Gör det utan att tänka på morgondag, utan att tänka på framtiden. Men var försiktig med att kalla det för äkta kärlek. Därför att äkta kärlek målar inga bilder för dig om hur det skulle kunna vara. Det är enbart egot som gör. Det är också egot som förstör nuet.

Det är vackert att drömma sig bort. Jag gör det ofta! Det är vackert att ha någon som stjäl ens andetag bara man tänker på personen. Det är vackert att betrakta någon och önska mer än allt annat att den personen vore en del av ens liv. Det är vackert att ha ett ansikte till alla kärlekslåtar och ett namn till alla kärleksord. Men för att hitta den personen, för att få komma hem, måste man först vara ett hem. Förstår du mig? Om du vill hitta hem i någon annan, så måste du utgå ifrån att någon annan vill hitta hem i dig. Att hitta hem är för mig att möta den som redan vet om hur den ska älska dig, och du den. Någon som utan ansträngning ser bortom alla dina lager. Som kanske även hjälper dig att se dig själv.

För att nå dit behöver du först ha svar på följande: “Vem är jag? Vad vill jag? Och vad handlar min längtan om?”

Du var allt

jag älskade dropparna
men aldrig regnet
jag älskade värmen
men aldrig solen
jag älskade snöflingorna
men aldrig vintern
jag älskade trädens sång
men aldrig vinden

så kom du in i mitt liv
och du lärde mig
att älska allt

det blev så lätt
för du var allt
med tiden förstod jag
du tog dig inte bara in
du drog mig också ut
det var inte dig jag fick
det var mig du gav

det är därför
min själ älskar dig

 

© Daniel Mendoza 2016

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

Cookie-inställningar

Här kan du välja vilka cookies som ska tillåtas på den här hemsidan.

Dessa cookies är obligatoriska för hemsidans funktion och kan inte avaktiveras.

  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Decline all Services
Accept all Services