Varje vänlig gest mot ett barn, vare sig det är ens eget eller någon annans, är ett lite ljust vi tänder längs det barnets stig. Om tillräckligt många ljust tänds kommer barnet lättare hitta sin väg genom livet. Oavsett svårigheter det möter. Jag tror därför att vi vuxna aldrig får glömma att även en liten vänlig handling har betydelse. Ibland mer än vi någonsin kan föreställa oss. Eller så kan vi det för att vi själva minns hur det var att vara barn.

Jag minns barndomens sömnlösa nätter där rädslan, oron och ångesten infann sig. Men under de ljusa timmarna också drömmar om ett bättre liv. Ett liv utan våld omkring mig. Utan hot. Om att en dag bo nära en sjö. Om att ha en hund. Eller något så enkelt som att äga en cykel. Ibland var drömmarna allt jag hade. De gånger jag gick på sparlåga – och det hände ofta – kom någon och känslomässigt knuffade mig i rätt riktning. Det behövdes sällan mycket mer än en vänlig kommentar eller ett varmt leende riktat mot mig. Tack vare små vänliga gester från andra lyckades jag hålla mina drömmar vid liv.

Det finns miljontals barn med en liknande, och mörkare, historia som min. Barn vars själar är gamla långt innan deras sandaler hunnit bli slitna. Gemensamt för många av dem är att de ändå kämpar, att de har drömmar. De håller den lilla ljuslågan tänd inom sig. Många av dem är starka, modiga och fulla av hopp. Andra inte. Det är viktigt att vi inte låter religion, kultur eller andra omständigheter ligga dem till lasts. Och att vi alla hjälps åt att lysa upp deras stigar, alla barns stigar, oavsett bakgrund eller situation de befinner sig i. De är framtiden, inte historien.

I Good News Magazine har jag därför valt att lyfta fram individer som osjälviskt kämpar för andra. Deras engagemang och omtanke inspirerar mig.

Moder Jord är ett vackert hem att leva i och vi behöver alla göra vad vi kan för att bevara det. Om vi är fler som gör lite – eller mer – så slipper några få göra allt. Med magasinet hoppas jag bidra till att lyfta fram det positiva. Syftet är inte och har aldrig varit att blunda för problemen utan för att finna ork och energi att kunna lösa dem. Därför att en liten vänlig gest betyder så mycket för den som inget har. Genom att ha det i åtanke kan vi alla vara ett litet ljus längs någon annans stig.

Daniel Mendoza

den-enda

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

Cookie-inställningar

Här kan du välja vilka cookies som ska tillåtas på den här hemsidan.

Dessa cookies är obligatoriska för hemsidans funktion och kan inte avaktiveras.

  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Decline all Services
Accept all Services